CARPETA D'APRENENTATGE
Activitats
Estem educant a les noves generacions cap a un model d'igualtat? Vivim en una societat en què l'home continua sent el que treballa fora i la dona la que fa les feines de casa. En alguns casos les tasques domèstiques es reparteixen, o també es veuen influïdes per la situació d'atur d'algun dels membres de la unitat familiar.

Encara no estem educant cap a un model igualitari, tot i que el discurs de la igualtat cada dia està més present. En el següent enllaç, podem trobar una adreça web on s'observen totes aquestes desigualtats de les quals estem parlant:
Dades: un 10% de les famílies gaudeixen d'un repartiment igualitari de les tasques.
Més o menys un 19% de les dones renuncies a ascensos o al treball.
Un 38% de les dones treballa a temps parcial.
Hi ha el perill que hàgim passat d'una discriminació explicita (per exemple, oferta de treball discriminatòria) a una discriminació implícita, estem normalitzant les coses. És un gran perill, ja que els resultats ens ho diuen. Per exemple, en la nostra classe d'educació infantil som més dones que homes, ja que es tracta d'un treball poc valorat. Sempre són les mares (dones) les que tenen cura dels fills.
Article
- Les dones han sortit de casa però els homes no han acabat d'entrar
- Les dones treballen més, amb menys diners i menys salut
- Rols i estereotips marquen la vida
- Allò que compte té segell masculí.
- La política és el reflex de la societat
- La tendència ja ve de l'ESO, les dones fan més humanitats
L'educació és un dels mitjans més potents per a poder canviar aquesta tendència, com a futurs mestres, ho hem de saber aprofitar!
ACTIVITAT
Durant la classe la professora ens va demanar escriure en un paper noms de persones important en la història. Van sortir més només d'homes que de dones, al llarg de la història les dones han estat bastant invisibles.
Si veiem un llistat dels noms de dones importants, moltes no són conegudes perquè no se'ns ha explicat, hem d'anar amb compte amb el material escolar.